Egész kacsa sütése, a kacsa tálalása

  • A sülendő kacsa alá sose tégy zsiradékot, mert még a legsoványabból is elegendő zsír sül ki, viszont egy kevés vizet mindig önts alá, hogy a kacsa könnyebben puhuljon.
  • A kacsasültet fedd le mindig a sütés első órájára, hogy a sütőben az alá töltött víztől puhára párolódjon, majd a fedőt levéve, süsd pirosra, ropogósra. A ropogósra sült kacsát tálalásig hagyd a nyitott sütőben.
  • A kacsasült csak akkor lesz ropogós, ha tisztítás után alaposan megszárítod, majd a bőrét sütés előtt egy órával jól bedörzsölöd sóval. Belsejét majoránnával fűszerezd. A hasüregbe tégy egy megtisztított, nem héjazott, negyedekbe vágott almát, hogy ízével átgőzölje a a kacsa belsejét.
  • A kacsasültet mindig ropogósra sütve tálald. Fiatal vagy hízott kacsából egyformán készíthetsz kacsasültet.
  • Az egészben készült kacsasültet tálald feldarabolva. Először vágd le a combokat, majd a szárnyakat a tövüknél, azután a kacsasültet hosszában oszd két darabra. A kacsasült mellehúsát mindig keresztben szeleteld.

Népszerű házi praktikák