- Forraljuk tovább az ételt a kelleténél, természetesen lassú tűzön, gyakori kevergetéssel. Ha tojással sűrítettük, ezt ne tegyük, mert összekapódhat a tikmony fehérjelánca!
- Adagoljunk hozzá kevés krumplipüréport.
- Keverjünk fel étkezésí keményítőt egy-két deciliter vízben csomómentesre, majd öntsük a tűzről levett ételbe, és sűrű kevergetés mellett oszlassuk el az ételben a sűrítőanyagot. Forraljuk fel ismét.
Túl híg a leves? Túl híg a szósz? Túl híg a mártás?
Népszerű házi praktikák
-
Sok pénzt spórolhatsz, ha nem vásárolsz drága műfogsortisztító-készítményeket, hanem házi praktikákat használsz az álfogak tisztává tételéh...
-
Egyéb címszavak: Sertésmáj, disznómáj, borjúmáj főzése, libamáj elkészítése, pulykamáj, nyúlmáj sütése Nem lesz kemény és keserű a ...
-
Ha kezed kátrányfoltos lett, márts egy darab pamutvászont étolajba, s ezzel dörzsölgesd a foltot, majd meleg vízzel most kezet. Kátrányfol...
-
Két módszer a rézkilincs és egyéb réztárgyak házilagos, praktikus és környezetbarát megtisztításához, takarításához: módszer: keverj ös...
-
Hogyan tüntesd el olcsón és egyszerűen a zsírfoltot, olajfoltot házilag? Zsírfolt eltávolítása textíliából: a foltot öntsd le kevés benzi...
-
Bronztárgyak, tisztítása, takarítása környezetbarát módon, költségtakarékosan is történhet házilag. módszer: készíts pasztát 1 dl liszt...
-
Sertéslapocka: főzve, pörköltnek, füstölt húsnak, fasírtoknak, tokánynak Sertésfarok: füstölve, kocsonyába, főzve, néhány levesbe, pörk...
-
Vásárolj egy tasak Dzsemfixet vagy színtelen, ízesítetlen zselatinport és keverd hozzá a lekvárhoz!
-
Hozzávalók: 1 liter leveshez vagy krémhez 5 tojássárgája, változó mennyiségű tejtermék (tej, tejföl, tejszín), a recepttől és az ételtől fü...
-
A húslevesből megmaradt nagyobb húsadagokat (ha nincs kutyánk, macskánk, amelyik elfogyasztaná) sose dobjuk ki. A főtt csirke-, tyúk-, serté...