- A vöröshagyma könnyebben meghámozható, ha néhány másodpercre forró víz alá dugjuk.
- A meghámozott vöröshagymát, ha egy zsákban a fagyasztószekrénybe tesszük, majd egy perc múlva kivesszük, nem fogjuk megkönnyezni a felvágását.
- Vágjuk fel hideg víz alatt a hagymát, ha nagyon csíp.
- Ha besózzuk a hagymát, szintén kevésbé csíp és könnyebben felkockázható lesz.
- Finom ízt nyer a hagyma, ha a nagyon vékonyra karikázzuk és liszttel behintjük a zsiradékon.
- Nem fő szét a vöröshagyma, ha az alját bevágjuk keresztben.
- Nem szabad sok hagymát rakni az ételekbe, mert izgatja a gyomrot és fokozza a gyomorsavtermelést. Túl édessé is teszi az ételt.
- A csípős vöröshagyma nem csíp annyira, ha citromlébe vagy étolajba áztatjuk (a felhasználástól függően döntsön arról, hogy melyikbe). Krumplisalátához használjunk metélőhagymát vagy sózzuk be a felkarikázott hagymát, s hagyjuk állni fél órát. ha 2 percre forró vízbe tesszük a hagymát, a csípősségéből szintén veszít (gyors megoldás, de értékes tápanyagok is odavesznek így).
- Nem okoz gyomorégést a hagyma, ha az ételben annyira szétpároljuk, hogy elveszti az alakját.
- A vöröshagyma szagú kéz ellenszere a citromleves bedörzsölés, amelyet hideg vizes öblítés követ.
- A lehelet nem lesz hagymaszagú, ha elrágunk hagymafogyasztás után egy kis zöldpetrezselymet vagy egy darab répát, céklát.
A vöröshagymáról általában
Népszerű házi praktikák
-
Egyéb címszavak: Sertésmáj, disznómáj, borjúmáj főzése, libamáj elkészítése, pulykamáj, nyúlmáj sütése Nem lesz kemény és keserű a ...
-
Ha kezed kátrányfoltos lett, márts egy darab pamutvászont étolajba, s ezzel dörzsölgesd a foltot, majd meleg vízzel most kezet. Kátrányfol...
-
Sok pénzt spórolhatsz, ha nem vásárolsz drága műfogsortisztító-készítményeket, hanem házi praktikákat használsz az álfogak tisztává tételéh...
-
Hogyan tüntesd el olcsón és egyszerűen a zsírfoltot, olajfoltot házilag? Zsírfolt eltávolítása textíliából: a foltot öntsd le kevés benzi...
-
Vásárolj egy tasak Dzsemfixet vagy színtelen, ízesítetlen zselatinport és keverd hozzá a lekvárhoz!
-
Sertéslapocka: főzve, pörköltnek, füstölt húsnak, fasírtoknak, tokánynak Sertésfarok: füstölve, kocsonyába, főzve, néhány levesbe, pörk...
-
Nem feketedik meg főzés közben a krumpli, ha pár csepp ecetet vagy citromlevet adunk a főzővízbe. Ne főzzük sós vízben, mert nehezebben kés...
-
Ha túl édesre sikeredett egy étel, keverj hozzá citromlevet vagy almaecetet, természetesen csak néhány cseppnyit. Ha a sütemény tésztája le...
-
Hozzávalók: 1 liter leveshez vagy krémhez 5 tojássárgája, változó mennyiségű tejtermék (tej, tejföl, tejszín), a recepttől és az ételtől fü...
-
Marhafej: párolva, füstölve Marha hasalja: tokánynak, pörköltöknek Marhanyak, marhaszegy: apróhúsnak, fasírtoknak, levesnek Marhaláb, ...