- Az elsózott étel sósságát tompítja egy minimális szódabikarbóna adagolása.
- Habart vagy rántott levesek (bableves, karfiolleves stb.) sósságán javít, ha egy nyers krumplit teszünk az ételbe, ez felszívja a felesleges só nagy részét.
- Tegyünk a szokásosnál több zellerzöldet vagy petrezselyemzöldet a levesbe.
- Felhígítjuk a levest és ízesítjük.
- A túl sós ételbe nyers tojásfehérjét öntünk, amelyet előzőleg felvertünk. Ha megkeményedett a fehérje, egy szűrőkanállal kivesszük.
- Egy kávéskanál cukrot és egy kávéskanál almaecetet öntünk az ételbe.
Elsózott leves, elsózott étel - Mit tegyünk?
Népszerű házi praktikák
-
A zöldpaprikát, pritaminpaprikát, kaliforniai paprikát egyszerűen eltartósíthatjuk télire, ha a hibátlan, egészséges darabokat újságpapírb...
-
Egyéb címszavak: Sertésmáj, disznómáj, borjúmáj főzése, libamáj elkészítése, pulykamáj, nyúlmáj sütése Nem lesz kemény és keserű a ...
-
Ha kezed kátrányfoltos lett, márts egy darab pamutvászont étolajba, s ezzel dörzsölgesd a foltot, majd meleg vízzel most kezet. Kátrányfol...
-
Sok pénzt spórolhatsz, ha nem vásárolsz drága műfogsortisztító-készítményeket, hanem házi praktikákat használsz az álfogak tisztává tételéh...
-
Vásárolj egy tasak Dzsemfixet vagy színtelen, ízesítetlen zselatinport és keverd hozzá a lekvárhoz!
-
Marhafej: párolva, füstölve Marha hasalja: tokánynak, pörköltöknek Marhanyak, marhaszegy: apróhúsnak, fasírtoknak, levesnek Marhaláb, ...
-
Bronztárgyak, tisztítása, takarítása környezetbarát módon, költségtakarékosan is történhet házilag. módszer: készíts pasztát 1 dl liszt...
-
Sütőtisztítás otthon is könnyen előállítható csodaszerekkel házilag, olcsón, környezetbarát módon Keverj össze egy csészében 0,5 csés...
-
Sertéslapocka: főzve, pörköltnek, füstölt húsnak, fasírtoknak, tokánynak Sertésfarok: füstölve, kocsonyába, főzve, néhány levesbe, pörk...
-
Hogyan tüntesd el olcsón és egyszerűen a zsírfoltot, olajfoltot házilag? Zsírfolt eltávolítása textíliából: a foltot öntsd le kevés benzi...