- Az elsózott étel sósságát tompítja egy minimális szódabikarbóna adagolása.
- Habart vagy rántott levesek (bableves, karfiolleves stb.) sósságán javít, ha egy nyers krumplit teszünk az ételbe, ez felszívja a felesleges só nagy részét.
- Tegyünk a szokásosnál több zellerzöldet vagy petrezselyemzöldet a levesbe.
- Felhígítjuk a levest és ízesítjük.
- A túl sós ételbe nyers tojásfehérjét öntünk, amelyet előzőleg felvertünk. Ha megkeményedett a fehérje, egy szűrőkanállal kivesszük.
- Egy kávéskanál cukrot és egy kávéskanál almaecetet öntünk az ételbe.
Elsózott leves, elsózott étel - Mit tegyünk?
Népszerű házi praktikák
-
Sok pénzt spórolhatsz, ha nem vásárolsz drága műfogsortisztító-készítményeket, hanem házi praktikákat használsz az álfogak tisztává tételéh...
-
Egyéb címszavak: Sertésmáj, disznómáj, borjúmáj főzése, libamáj elkészítése, pulykamáj, nyúlmáj sütése Nem lesz kemény és keserű a ...
-
Ha kezed kátrányfoltos lett, márts egy darab pamutvászont étolajba, s ezzel dörzsölgesd a foltot, majd meleg vízzel most kezet. Kátrányfol...
-
Hozzávalók: 1 liter leveshez vagy krémhez 5 tojássárgája, változó mennyiségű tejtermék (tej, tejföl, tejszín), a recepttől és az ételtől fü...
-
Bronztárgyak, tisztítása, takarítása környezetbarát módon, költségtakarékosan is történhet házilag. módszer: készíts pasztát 1 dl liszt...
-
Hogyan tüntesd el olcsón és egyszerűen a zsírfoltot, olajfoltot házilag? Zsírfolt eltávolítása textíliából: a foltot öntsd le kevés benzi...
-
Az elsózott étel sósságát tompítja egy minimális szódabikarbóna adagolása. Habart vagy rántott levesek (bableves, karfiolleves stb.) sósság...
-
Nem feketedik meg főzés közben a krumpli, ha pár csepp ecetet vagy citromlevet adunk a főzővízbe. Ne főzzük sós vízben, mert nehezebben kés...
-
Vásárolj egy tasak Dzsemfixet vagy színtelen, ízesítetlen zselatinport és keverd hozzá a lekvárhoz!
-
A linóleum makacs szennyeződéseinek kiszedése "zöld" úton is történhet: Önts 1 dl 10%-os háztartási ecetet egy nagyon forró ...