- Könnyű és laza burgonyahabot nyerünk, ha hideg tej, tejföl helyett forró tejjel és egy darabka vajjal keverjük habosra. Használhatunk főzőtejszínt is, ekkor hagyjuk el a vajat.
- A maradék, kihűlt krumplipüré sok sütemény vagy tésztaféleség alapja lehet (pl. krumplis lángos).
- A burgonyapüré frissé válik, ha kevés forró tejjel elkavarva melegítjük fel egy mikrosütőben.
- Ízesíthetjük fokhagymával, dinsztelt vöröshagymával, szerecsendióval is. A gyerekek szívesebben megeszik, ha színezett: zellerzöldjével zölddé, kevés céklalével rózsaszínes-lilássá varázsolhatjuk.
- Ha összekeverjük nyers tojással a krumplipürét, tegyük egy zsiradékkal kikent, prézlivel meghintett edénybe és süssük meg. Így tálaljuk sültek mellé.
- Igazán finom lesz a krumpli, ha sült, fokhagymás hús szaftjával keverjük el vaj helyett.
A perfekt krumplipüré, burgonyapüré készítése
Népszerű házi praktikák
-
Egyéb címszavak: Sertésmáj, disznómáj, borjúmáj főzése, libamáj elkészítése, pulykamáj, nyúlmáj sütése Nem lesz kemény és keserű a ...
-
Sok pénzt spórolhatsz, ha nem vásárolsz drága műfogsortisztító-készítményeket, hanem házi praktikákat használsz az álfogak tisztává tételéh...
-
Ha kezed kátrányfoltos lett, márts egy darab pamutvászont étolajba, s ezzel dörzsölgesd a foltot, majd meleg vízzel most kezet. Kátrányfol...
-
Sertéslapocka: főzve, pörköltnek, füstölt húsnak, fasírtoknak, tokánynak Sertésfarok: füstölve, kocsonyába, főzve, néhány levesbe, pörk...
-
Bronztárgyak, tisztítása, takarítása környezetbarát módon, költségtakarékosan is történhet házilag. módszer: készíts pasztát 1 dl liszt...
-
Hozzávalók: 1 liter leveshez vagy krémhez 5 tojássárgája, változó mennyiségű tejtermék (tej, tejföl, tejszín), a recepttől és az ételtől fü...
-
Sütőtisztítás otthon is könnyen előállítható csodaszerekkel házilag, olcsón, környezetbarát módon Keverj össze egy csészében 0,5 csés...
-
Vásárolj egy tasak Dzsemfixet vagy színtelen, ízesítetlen zselatinport és keverd hozzá a lekvárhoz!
-
Ha túl édesre sikeredett egy étel, keverj hozzá citromlevet vagy almaecetet, természetesen csak néhány cseppnyit. Ha a sütemény tésztája le...
-
Marhafej: párolva, füstölve Marha hasalja: tokánynak, pörköltöknek Marhanyak, marhaszegy: apróhúsnak, fasírtoknak, levesnek Marhaláb, ...