- Nem feketedik meg főzés közben a krumpli, ha pár csepp ecetet vagy citromlevet adunk a főzővízbe.
- Ne főzzük sós vízben, mert nehezebben készül el. Inkább sózzuk meg a főzés előtti utolsó percben.
- A krumpli főzővizébe szórt csipetnyi cukor kiemeli a zöldség ízét.
- Csírás burgonyát nem szabad héjában főzni: a csírában egészségre káros méreganyagok lakoznak. Inkább hámozzuk meg és a csírákat vágjuk ki.
- A héjában megfőtt krumplit a forró víz leöntése után tegyük 3 percre hideg vízbe, nemcsak kihűl, hanem könnyebben hámozhatóvá is válik.
- A krumpli sótlan főzővize alkalmas viráglocsolásra, sok ásványi sót tartalmaz.
- Sose maradjon félbe a krumplifőzés: a burgonya megkeményedik, s nem nagyon szeretne tovább puhulni egy újraforralás után.
Krumpli főzése, burgonya főzése
Népszerű házi praktikák
-
Sok pénzt spórolhatsz, ha nem vásárolsz drága műfogsortisztító-készítményeket, hanem házi praktikákat használsz az álfogak tisztává tételéh...
-
Egyéb címszavak: Sertésmáj, disznómáj, borjúmáj főzése, libamáj elkészítése, pulykamáj, nyúlmáj sütése Nem lesz kemény és keserű a ...
-
Ha kezed kátrányfoltos lett, márts egy darab pamutvászont étolajba, s ezzel dörzsölgesd a foltot, majd meleg vízzel most kezet. Kátrányfol...
-
Hogyan tüntesd el olcsón és egyszerűen a zsírfoltot, olajfoltot házilag? Zsírfolt eltávolítása textíliából: a foltot öntsd le kevés benzi...
-
Hozzávalók: 1 liter leveshez vagy krémhez 5 tojássárgája, változó mennyiségű tejtermék (tej, tejföl, tejszín), a recepttől és az ételtől fü...
-
Bronztárgyak, tisztítása, takarítása környezetbarát módon, költségtakarékosan is történhet házilag. módszer: készíts pasztát 1 dl liszt...
-
Sertéslapocka: főzve, pörköltnek, füstölt húsnak, fasírtoknak, tokánynak Sertésfarok: füstölve, kocsonyába, főzve, néhány levesbe, pörk...
-
Nem feketedik meg főzés közben a krumpli, ha pár csepp ecetet vagy citromlevet adunk a főzővízbe. Ne főzzük sós vízben, mert nehezebben kés...
-
Sütőtisztítás otthon is könnyen előállítható csodaszerekkel házilag, olcsón, környezetbarát módon Keverj össze egy csészében 0,5 csés...
-
Marhafej: párolva, füstölve Marha hasalja: tokánynak, pörköltöknek Marhanyak, marhaszegy: apróhúsnak, fasírtoknak, levesnek Marhaláb, ...