- Nem feketedik meg főzés közben a krumpli, ha pár csepp ecetet vagy citromlevet adunk a főzővízbe.
- Ne főzzük sós vízben, mert nehezebben készül el. Inkább sózzuk meg a főzés előtti utolsó percben.
- A krumpli főzővizébe szórt csipetnyi cukor kiemeli a zöldség ízét.
- Csírás burgonyát nem szabad héjában főzni: a csírában egészségre káros méreganyagok lakoznak. Inkább hámozzuk meg és a csírákat vágjuk ki.
- A héjában megfőtt krumplit a forró víz leöntése után tegyük 3 percre hideg vízbe, nemcsak kihűl, hanem könnyebben hámozhatóvá is válik.
- A krumpli sótlan főzővize alkalmas viráglocsolásra, sok ásványi sót tartalmaz.
- Sose maradjon félbe a krumplifőzés: a burgonya megkeményedik, s nem nagyon szeretne tovább puhulni egy újraforralás után.
Krumpli főzése, burgonya főzése
Népszerű házi praktikák
-
Sok pénzt spórolhatsz, ha nem vásárolsz drága műfogsortisztító-készítményeket, hanem házi praktikákat használsz az álfogak tisztává tételéh...
-
Egyéb címszavak: Sertésmáj, disznómáj, borjúmáj főzése, libamáj elkészítése, pulykamáj, nyúlmáj sütése Nem lesz kemény és keserű a ...
-
A zöldpaprikát, pritaminpaprikát, kaliforniai paprikát egyszerűen eltartósíthatjuk télire, ha a hibátlan, egészséges darabokat újságpapírb...
-
Ha kezed kátrányfoltos lett, márts egy darab pamutvászont étolajba, s ezzel dörzsölgesd a foltot, majd meleg vízzel most kezet. Kátrányfol...
-
A sülendő kacsa alá sose tégy zsiradékot, mert még a legsoványabból is elegendő zsír sül ki, viszont egy kevés vizet mindig önts alá, hog...
-
Időt tudunk spórolni, ha egyszerre nagyobb mennyiségű zöldséget tárolunk a hűtőszekrényben konyhakész állapotban. Pucoljunk meg 1 kg sárga...
-
Amennyiben nagyobb mennyiségű hagymát vettünk, tároljuk száraz, hűvös, de fagypont feletti hőmérsékletű helyen, ahol egyáltalán nem kap fé...
-
Keverj össze 15 dkg kristálycukrot 1 citrom levével. Tedd oda azt lassú tűzön főni egy kislábasban. Folyamatos kevergetés mellett karamell...
-
A fogfájás egyik fő oka a - főleg - finomított és cukros élelmiszerek okozta fokszuvasodás. Amikor a baktériumok a cukrokat a szánkban bon...
-
A húslevesből megmaradt nagyobb húsadagokat (ha nincs kutyánk, macskánk, amelyik elfogyasztaná) sose dobjuk ki. A főtt csirke-, tyúk-, serté...