Krumpli főzése, burgonya főzése

  • Nem feketedik meg főzés közben a krumpli, ha pár csepp ecetet vagy citromlevet adunk a főzővízbe.
  • Ne főzzük sós vízben, mert nehezebben készül el. Inkább sózzuk meg a főzés előtti utolsó percben.
  • A krumpli főzővizébe szórt csipetnyi cukor kiemeli a zöldség ízét.
  • Csírás burgonyát nem szabad héjában főzni: a csírában egészségre káros méreganyagok lakoznak. Inkább hámozzuk meg és a csírákat vágjuk ki.
  • A héjában megfőtt krumplit a forró víz leöntése után tegyük 3 percre hideg vízbe, nemcsak kihűl, hanem könnyebben hámozhatóvá is válik.
  • A krumpli sótlan főzővize alkalmas viráglocsolásra, sok ásványi sót tartalmaz.
  • Sose maradjon félbe a krumplifőzés: a burgonya megkeményedik, s nem nagyon szeretne tovább puhulni egy újraforralás után.

Népszerű házi praktikák