- Sertéslapocka: főzve, pörköltnek, füstölt húsnak, fasírtoknak, tokánynak
- Sertésfarok: füstölve, kocsonyába, főzve, néhány levesbe, pörköltbe
- Sertésláb, sertésköröm: füstölve, pörköltbe, kocsonyának, főzve
- Sertésdió, frikandó, sertésfelsál: párolva, felszeletelve sütve, egybesütve, füstölve
- Rövidkaraj: szeletelve, panírozva rántva, natúr szeletnek, egybesütve
- Hosszúkaraj: egészben sütve, panírozva rántva, bundázva, natúr szeletnek
- Sertésfej: kocsonyának, abálva, füstölve, főzve
- Sertéstarja: rántva, flekkenféléknek, füstölve, apróhúsnak, darálva, fasírtnak, pácolás után grillezve
- Sertésdagadó: tölteni, rántva, flekkenféléknek, fasírtnak
- Sertésoldalas: pácolás után grillezve, főzve, egybesütve, füstölve
Sertéshús, disznóhús fajtái - Melyik húsfajtából mi készülhet?
Népszerű házi praktikák
-
Sok pénzt spórolhatsz, ha nem vásárolsz drága műfogsortisztító-készítményeket, hanem házi praktikákat használsz az álfogak tisztává tételéh...
-
Egyéb címszavak: Sertésmáj, disznómáj, borjúmáj főzése, libamáj elkészítése, pulykamáj, nyúlmáj sütése Nem lesz kemény és keserű a ...
-
A zöldpaprikát, pritaminpaprikát, kaliforniai paprikát egyszerűen eltartósíthatjuk télire, ha a hibátlan, egészséges darabokat újságpapírb...
-
Ha kezed kátrányfoltos lett, márts egy darab pamutvászont étolajba, s ezzel dörzsölgesd a foltot, majd meleg vízzel most kezet. Kátrányfol...
-
A sülendő kacsa alá sose tégy zsiradékot, mert még a legsoványabból is elegendő zsír sül ki, viszont egy kevés vizet mindig önts alá, hog...
-
Hozzávalók: 1 liter leveshez vagy krémhez 5 tojássárgája, változó mennyiségű tejtermék (tej, tejföl, tejszín), a recepttől és az ételtől fü...
-
Időt tudunk spórolni, ha egyszerre nagyobb mennyiségű zöldséget tárolunk a hűtőszekrényben konyhakész állapotban. Pucoljunk meg 1 kg sárga...
-
Vásárolj egy tasak Dzsemfixet vagy színtelen, ízesítetlen zselatinport és keverd hozzá a lekvárhoz!
-
Amennyiben nagyobb mennyiségű hagymát vettünk, tároljuk száraz, hűvös, de fagypont feletti hőmérsékletű helyen, ahol egyáltalán nem kap fé...
-
Keverj össze 15 dkg kristálycukrot 1 citrom levével. Tedd oda azt lassú tűzön főni egy kislábasban. Folyamatos kevergetés mellett karamell...