- Marhafej: párolva, füstölve
- Marha hasalja: tokánynak, pörköltöknek
- Marhanyak, marhaszegy: apróhúsnak, fasírtoknak, levesnek
- Marhaláb, marhalábszár: főzve, gulyásféléknek
- Marhalapocka: pörköltnek, gulyásféléknek, tokánynak
- Marhafartő, marhaszegy, marhafarok: leveseknek, gulyásféléknek
- Marhafelsál, marhapecsenye: párolva (egészben), főzve, pácolva, vagy szeletben sütve
- Marhabélszín, hátszín: egészben sütve, rostélyosnak, szeletelve
Marhahús részei, fajtái - Mit készíthetsz a marha bizonyos részeiből?
Népszerű házi praktikák
-
Ha kezed kátrányfoltos lett, márts egy darab pamutvászont étolajba, s ezzel dörzsölgesd a foltot, majd meleg vízzel most kezet. Kátrányfol...
-
Sok pénzt spórolhatsz, ha nem vásárolsz drága műfogsortisztító-készítményeket, hanem házi praktikákat használsz az álfogak tisztává tételéh...
-
Egyéb címszavak: Sertésmáj, disznómáj, borjúmáj főzése, libamáj elkészítése, pulykamáj, nyúlmáj sütése Nem lesz kemény és keserű a ...
-
Vásárolj egy tasak Dzsemfixet vagy színtelen, ízesítetlen zselatinport és keverd hozzá a lekvárhoz!
-
A zöldpaprikát, pritaminpaprikát, kaliforniai paprikát egyszerűen eltartósíthatjuk télire, ha a hibátlan, egészséges darabokat újságpapírb...
-
Ha túl édesre sikeredett egy étel, keverj hozzá citromlevet vagy almaecetet, természetesen csak néhány cseppnyit. Ha a sütemény tésztája le...
-
Hozzávalók: 1 liter leveshez vagy krémhez 5 tojássárgája, változó mennyiségű tejtermék (tej, tejföl, tejszín), a recepttől és az ételtől fü...
-
Sertéslapocka: főzve, pörköltnek, füstölt húsnak, fasírtoknak, tokánynak Sertésfarok: füstölve, kocsonyába, főzve, néhány levesbe, pörk...
-
Hozzávalók: 50 dkg zöldségenként egy evőkanál zsiradék (vaj, olaj, zsír stb.), folyadék (tej, leves, víz), mindig az adott recept a mérvad...
-
Hozzávalók 1 liter leveshez: 2 evőkanál zsiradék (olaj, zsír, margarin, vaj) + 2 ek. liszt + 1 dl víz.Elkészítés: A zsiradékot felforrósít...