- Akkor mész biztosra a habcsókkészítéssel, ha alacsony hőfokon szárítod a habcsókokat és nem sütöd.
- Használj mindig sütőpapírt vagy alufóliát a tepsi kibélelésére, így nem tapadnak le.
- Az összes habcsókkal érintkező eszköz legyen teljesen tiszta és zsírmentes!
- A tojásfehérje habbá verése közben kell kis adagokban hozzászórni a porcukrot.
- A megsült habcsókokat meleg helyen kell tárolni.
- A habcsók akkor készült el (és a belseje nem folyós), ha a szárítós sütési módszer alatt enyhén aranybarna színt kap a teteje.
Habcsók készítés házilag - Hogy készül a jó habcsók?
Népszerű házi praktikák
-
Ha kezed kátrányfoltos lett, márts egy darab pamutvászont étolajba, s ezzel dörzsölgesd a foltot, majd meleg vízzel most kezet. Kátrányfol...
-
Egyéb címszavak: Sertésmáj, disznómáj, borjúmáj főzése, libamáj elkészítése, pulykamáj, nyúlmáj sütése Nem lesz kemény és keserű a ...
-
Sok pénzt spórolhatsz, ha nem vásárolsz drága műfogsortisztító-készítményeket, hanem házi praktikákat használsz az álfogak tisztává tételéh...
-
Vásárolj egy tasak Dzsemfixet vagy színtelen, ízesítetlen zselatinport és keverd hozzá a lekvárhoz!
-
A zöldpaprikát, pritaminpaprikát, kaliforniai paprikát egyszerűen eltartósíthatjuk télire, ha a hibátlan, egészséges darabokat újságpapírb...
-
Hozzávalók: 1 liter leveshez vagy krémhez 5 tojássárgája, változó mennyiségű tejtermék (tej, tejföl, tejszín), a recepttől és az ételtől fü...
-
Hozzávalók 1 liter leveshez: 2 evőkanál zsiradék (olaj, zsír, margarin, vaj) + 2 ek. liszt + 1 dl víz.Elkészítés: A zsiradékot felforrósít...
-
Hogyan tüntesd el olcsón és egyszerűen a zsírfoltot, olajfoltot házilag? Zsírfolt eltávolítása textíliából: a foltot öntsd le kevés benzi...
-
Nem feketedik meg főzés közben a krumpli, ha pár csepp ecetet vagy citromlevet adunk a főzővízbe. Ne főzzük sós vízben, mert nehezebben kés...
-
Keverj össze 4 teáskanálnyi szódabikarbónát egy teáskanál hintőporral és annyi vazelinnal, hogy krém sűrű krém legyen belőle. Töltsd jól z...