10 tipp a teafilter újrahasznosítására


Azt szinte mindenki tudja, hogy a tea rákmegelőző és más egyéb jó hatásokkal van az egészségünkre. Egy átlagos háztartásban naponta 1-2 darab használt teafilter keletkezik. De mit lehet ezekkel kezdeni? Nem, nem kell egyből a kukában landolniuk!
  1. A használt teafilter jó az égő, a karikás és a fáradt vagy könnytől piros szemre is. Használat előtt áztasd hideg vízbe, majd hagyd a szemeken a hideg zsákocskát egyenként 3-5 percig (vagy használj kettőt egyszerre). Megfiatalít.
  2. Dobj a hús páclevébe egy teafiltert. Finom, pikáns, friss zamatot kölcsönöz a húsnak, ám nem lesz tőle erős íze.
  3. 5-6 használt teafiltert dobj két liter langyos vízbe. Hagyd állni 10 percig. Az oldattal kitűnően tisztítható lesz a zsírmaradékos tükör, a koszos márványfelület és a festetlen fából készült bútor.
  4. Melegítsd fel forró vízben a régi teafiltert, nyomd rá a szemölcsödre, erősítsd rá gézzel, s a szemölcs elmúlik, ha egy héten át minden nap alkalmazod ezt a technikát.
  5. Szárítsd ki a régi filtereket a fűtőtesten vagy nyáron a levegőn, s rakj 2-3 darabot a cipős- vagy a ruhaszekrénybe (egy ruhával se érintkezzen). Eltünteti a kellemetlen illatokat és a dohszagot.
  6. Sebes az ínyed vagy a szád belseje, fáj a fogad, netán nem csillapodik a foghúzás után az ínyvérzés? Tegyél a szádba egy használt teafiltert és elmúlik a seb és a fájdalom. A folyamatos vérzést is megállítja.
  7. Pattanásos bőrre is jó a kis zacskó: helyezz a fürdővizedbe 2-3 használt teafiltert és használatával az aknénak nyoma sem marad. 
  8. Leégés ellen is jó a régi teafilter: áztasd hideg vízbe 10 percig, majd az oldattal kend be a leégett bőrfelületet.
  9. A zsákocskák tartalma, a használt tea jó trágyául szolgál a szoba- és a kerti növényeknek is. A virágfölddel kell elkeverni őket.
  10. Ha megy a hasad, tépd ki a zsákokat, s edd meg a már használt teát. Kicsit kellemetlen ízú, azonban a csersav a gyakori híg székelés ellen tesz.

Népszerű házi praktikák