- A cékla sütőben sütve jóval több tápanyagot őriz meg, mintha megfőznéd.
- Ha mégis főzöd a céklát, ne nyisszantsd le a "farkincáját", mert több ásványi fog megőrizni.
- Könnyebben hámozható a cékla, ha a forró vízből való kivétel után hideg vízzel leöntöd és hagyod abban 10-15 percet hűlni, a gumó nagyságától függően.
- Finomabb lesz a céklasaláta, ha nem cukorral, hanem porcukorral édesíted. (Sokat nem kell használni, ugyanis a cékla édes.)
- A céklalé több étel színezésére alkalmas: húsvétkor lila lesz tőle a tojás héja, de a krumplipürét is színesítheted vele. A gyerekek a lilás-rózsaszínes burgonyahabot sokkal szívesebben fogyasztják majd!
Cékla készítése, cékla főzése
Hogyan készítsd el a céklát?
Népszerű házi praktikák
-
Egyéb címszavak: Sertésmáj, disznómáj, borjúmáj főzése, libamáj elkészítése, pulykamáj, nyúlmáj sütése Nem lesz kemény és keserű a ...
-
Ha kezed kátrányfoltos lett, márts egy darab pamutvászont étolajba, s ezzel dörzsölgesd a foltot, majd meleg vízzel most kezet. Kátrányfol...
-
Sok pénzt spórolhatsz, ha nem vásárolsz drága műfogsortisztító-készítményeket, hanem házi praktikákat használsz az álfogak tisztává tételéh...
-
Hozzávalók: 1 liter leveshez vagy krémhez 5 tojássárgája, változó mennyiségű tejtermék (tej, tejföl, tejszín), a recepttől és az ételtől fü...
-
Sertéslapocka: főzve, pörköltnek, füstölt húsnak, fasírtoknak, tokánynak Sertésfarok: füstölve, kocsonyába, főzve, néhány levesbe, pörk...
-
Bronztárgyak, tisztítása, takarítása környezetbarát módon, költségtakarékosan is történhet házilag. módszer: készíts pasztát 1 dl liszt...
-
Sütőtisztítás otthon is könnyen előállítható csodaszerekkel házilag, olcsón, környezetbarát módon Keverj össze egy csészében 0,5 csés...
-
Hogyan tüntesd el olcsón és egyszerűen a zsírfoltot, olajfoltot házilag? Zsírfolt eltávolítása textíliából: a foltot öntsd le kevés benzi...
-
Két módszer a rézkilincs és egyéb réztárgyak házilagos, praktikus és környezetbarát megtisztításához, takarításához: módszer: keverj ös...
-
A sülendő kacsa alá sose tégy zsiradékot, mert még a legsoványabból is elegendő zsír sül ki, viszont egy kevés vizet mindig önts alá, hog...