- A cékla sütőben sütve jóval több tápanyagot őriz meg, mintha megfőznéd.
- Ha mégis főzöd a céklát, ne nyisszantsd le a "farkincáját", mert több ásványi fog megőrizni.
- Könnyebben hámozható a cékla, ha a forró vízből való kivétel után hideg vízzel leöntöd és hagyod abban 10-15 percet hűlni, a gumó nagyságától függően.
- Finomabb lesz a céklasaláta, ha nem cukorral, hanem porcukorral édesíted. (Sokat nem kell használni, ugyanis a cékla édes.)
- A céklalé több étel színezésére alkalmas: húsvétkor lila lesz tőle a tojás héja, de a krumplipürét is színesítheted vele. A gyerekek a lilás-rózsaszínes burgonyahabot sokkal szívesebben fogyasztják majd!
Cékla készítése, cékla főzése
Népszerű házi praktikák
-
Sok pénzt spórolhatsz, ha nem vásárolsz drága műfogsortisztító-készítményeket, hanem házi praktikákat használsz az álfogak tisztává tételéh...
-
Egyéb címszavak: Sertésmáj, disznómáj, borjúmáj főzése, libamáj elkészítése, pulykamáj, nyúlmáj sütése Nem lesz kemény és keserű a ...
-
Ha kezed kátrányfoltos lett, márts egy darab pamutvászont étolajba, s ezzel dörzsölgesd a foltot, majd meleg vízzel most kezet. Kátrányfol...
-
Hogyan tüntesd el olcsón és egyszerűen a zsírfoltot, olajfoltot házilag? Zsírfolt eltávolítása textíliából: a foltot öntsd le kevés benzi...
-
Bronztárgyak, tisztítása, takarítása környezetbarát módon, költségtakarékosan is történhet házilag. módszer: készíts pasztát 1 dl liszt...
-
Sertéslapocka: főzve, pörköltnek, füstölt húsnak, fasírtoknak, tokánynak Sertésfarok: füstölve, kocsonyába, főzve, néhány levesbe, pörk...
-
Az amarántot több helyen szupergabonaként emlegetik: különlegesen jó a tápértéke, mivel tartalmazza az összes alapvető aminosavat. Mexikó...
-
A fogfájás egyik fő oka a - főleg - finomított és cukros élelmiszerek okozta fokszuvasodás. Amikor a baktériumok a cukrokat a szánkban bon...
-
A zöldpaprikát, pritaminpaprikát, kaliforniai paprikát egyszerűen eltartósíthatjuk télire, ha a hibátlan, egészséges darabokat újságpapírb...