- Amennyiben nagyobb mennyiségű hagymát vettünk, tároljuk száraz, hűvös, de fagypont feletti hőmérsékletű helyen, ahol egyáltalán nem kap fényt. A helyiség szellőzzön, járja át a levegő.
- A maradék vöröshagyma darabok gond nélkül elállnak a hűtőben egy-két hétig, ha alufóliába, vagy több réteg folpackba csomagoljuk őket.
- Készítsünk párolt vöröshagyma kockákat nagyobb mennyiségben, így időt spórolunk a legközelebbi felhasználásnál. A hűtőszekrényben natúr és piros paprikával meghintett változatban is eláll, ha egy jól lezárt befőttesüvegben tároljuk.
A hagyma tárolása
Népszerű házi praktikák
-
Sok pénzt spórolhatsz, ha nem vásárolsz drága műfogsortisztító-készítményeket, hanem házi praktikákat használsz az álfogak tisztává tételéh...
-
Ha kezed kátrányfoltos lett, márts egy darab pamutvászont étolajba, s ezzel dörzsölgesd a foltot, majd meleg vízzel most kezet. Kátrányfol...
-
Egyéb címszavak: Sertésmáj, disznómáj, borjúmáj főzése, libamáj elkészítése, pulykamáj, nyúlmáj sütése Nem lesz kemény és keserű a ...
-
Hozzávalók: 1 liter leveshez vagy krémhez 5 tojássárgája, változó mennyiségű tejtermék (tej, tejföl, tejszín), a recepttől és az ételtől fü...
-
Bronztárgyak, tisztítása, takarítása környezetbarát módon, költségtakarékosan is történhet házilag. módszer: készíts pasztát 1 dl liszt...
-
A zöldpaprikát, pritaminpaprikát, kaliforniai paprikát egyszerűen eltartósíthatjuk télire, ha a hibátlan, egészséges darabokat újságpapírb...
-
Marhafej: párolva, füstölve Marha hasalja: tokánynak, pörköltöknek Marhanyak, marhaszegy: apróhúsnak, fasírtoknak, levesnek Marhaláb, ...
-
Hogyan tüntesd el olcsón és egyszerűen a zsírfoltot, olajfoltot házilag? Zsírfolt eltávolítása textíliából: a foltot öntsd le kevés benzi...
-
Sertéslapocka: főzve, pörköltnek, füstölt húsnak, fasírtoknak, tokánynak Sertésfarok: füstölve, kocsonyába, főzve, néhány levesbe, pörk...
-
Hozzávalók: 50 dkg zöldségenként egy evőkanál zsiradék (vaj, olaj, zsír stb.), folyadék (tej, leves, víz), mindig az adott recept a mérvad...