- A krumplit azon melegében törjük át, amint megfőtt, s így hűtsük ki. Megkönnyítjük vele későbbi fáradozásainkat.
- Ne hagyjuk sokáig állni a nudli-, gombóc-, derelyetésztákat, mert megpuhulnak. Ha mégis túl puhává válna, gyúrjuk össze kis liszttel.
- Nem ragad a kezünkhöz a tészta, ha sok liszttel dolgozunk a gyúródeszkán.
- A főzővízbe tegyünk pár csepp olajat vagy egy darabka más zsiradékot. Nem ragadnak össze a tésztadarabok.
- Enyhén sós vízben főzzük ki a derelyét, a szilvás gombócot és a nudlit. Mindig csak kis adagot.
- Szilvás, barackos gombóc: száraz, megtörölt, tiszta gyümölcsdarabokkal dolgozzunk, mert nedves gyümölcs esetén a tészta körben ráragad a gyümölcsre és nyers marad.
- A burgonyás tésztaféléket célszerű nagy adagokban elkészíteni és lefagyasztani, később gyors ebédet, vacsorát kreálhatunk. Szilvás gombócot, derelyét belisztezve, ne sűrűn rakva fagyasszunk.
Hogyan készítsünk jó nudlit, szilvás gombócot, derelyét? - Krumpli alapú tésztákról általában
Népszerű házi praktikák
-
Sok pénzt spórolhatsz, ha nem vásárolsz drága műfogsortisztító-készítményeket, hanem házi praktikákat használsz az álfogak tisztává tételéh...
-
Egyéb címszavak: Sertésmáj, disznómáj, borjúmáj főzése, libamáj elkészítése, pulykamáj, nyúlmáj sütése Nem lesz kemény és keserű a ...
-
Ha kezed kátrányfoltos lett, márts egy darab pamutvászont étolajba, s ezzel dörzsölgesd a foltot, majd meleg vízzel most kezet. Kátrányfol...
-
Hozzávalók: 1 liter leveshez vagy krémhez 5 tojássárgája, változó mennyiségű tejtermék (tej, tejföl, tejszín), a recepttől és az ételtől fü...
-
Bronztárgyak, tisztítása, takarítása környezetbarát módon, költségtakarékosan is történhet házilag. módszer: készíts pasztát 1 dl liszt...
-
Hogyan tüntesd el olcsón és egyszerűen a zsírfoltot, olajfoltot házilag? Zsírfolt eltávolítása textíliából: a foltot öntsd le kevés benzi...
-
Sertéslapocka: főzve, pörköltnek, füstölt húsnak, fasírtoknak, tokánynak Sertésfarok: füstölve, kocsonyába, főzve, néhány levesbe, pörk...
-
Sütőtisztítás otthon is könnyen előállítható csodaszerekkel házilag, olcsón, környezetbarát módon Keverj össze egy csészében 0,5 csés...
-
Nem feketedik meg főzés közben a krumpli, ha pár csepp ecetet vagy citromlevet adunk a főzővízbe. Ne főzzük sós vízben, mert nehezebben kés...
-
Vásárolj egy tasak Dzsemfixet vagy színtelen, ízesítetlen zselatinport és keverd hozzá a lekvárhoz!