- Hamarabb megpuhul a zöldség, ha a főzővízbe kevéske szódabikarbónát teszünk.
- A zöldborsót sose főzzük 3 percnél tovább, mert megpuhul, de további főzéssel rontunk a helyzeten: a borsó "visszakeményedik".
- A zöldségeket inkább pároljuk, így több ásványi anyagot és vitamint megőriznek. A vízhez ne adjuk eleinte sót, mert nehezebben puhul meg a zöldség, sózzunk inkább a befejezés előtt.
Zöldségek főzése
Népszerű házi praktikák
-
Marhafej: párolva, füstölve Marha hasalja: tokánynak, pörköltöknek Marhanyak, marhaszegy: apróhúsnak, fasírtoknak, levesnek Marhaláb, ...
-
Egyéb címszavak: Sertésmáj, disznómáj, borjúmáj főzése, libamáj elkészítése, pulykamáj, nyúlmáj sütése Nem lesz kemény és keserű a ...
-
Mosogató dugulása ellen, konyhai dugulás ellen házilag A dugulást a legtöbb esetben a mosogatás során a vezetékrendszerbe kerülő ételm...
-
Sütőtisztítás otthon is könnyen előállítható csodaszerekkel házilag, olcsón, környezetbarát módon Keverj össze egy csészében 0,5 csés...
-
Sok pénzt spórolhatsz, ha nem vásárolsz drága műfogsortisztító-készítményeket, hanem házi praktikákat használsz az álfogak tisztává tételéh...
-
Ha kezed kátrányfoltos lett, márts egy darab pamutvászont étolajba, s ezzel dörzsölgesd a foltot, majd meleg vízzel most kezet. Kátrányfol...
-
A fogfájás egyik fő oka a - főleg - finomított és cukros élelmiszerek okozta fokszuvasodás. Amikor a baktériumok a cukrokat a szánkban bon...
-
Bronztárgyak, tisztítása, takarítása környezetbarát módon, költségtakarékosan is történhet házilag. módszer: készíts pasztát 1 dl liszt...
-
Vásárolj egy tasak Dzsemfixet vagy színtelen, ízesítetlen zselatinport és keverd hozzá a lekvárhoz!
-
Az odakozmált étel ízét feljavíthatod, hogyha tiszta lábasba öntöd át, majd egy darab száraz kenyeret az étel felé helyezel. Ez elveszi az é...