- Hozzávalók 1 liter leveshez vagy ételhez: 2 evőkanál liszt, 2 dl folyadék. Mindig az adott recept a mérvadó.
- Elkészítés: a lisztet el kell csomómentesen keverni a folyadékban, ami lehet víz, tej, tejföl, tejszín, húsleves stb. A szelíd forrásban lévő ételhez keverjük és fedő nélkül kb. 5 percig forraljuk.
- Ez a legegészségesebb sűrítési mód. Liszt helyett étkezési keményítőt is lehet használni, ennek nagy előnye, hogy nem csombékosodik, kevesebb kell belőle, s csak 1-2 percig szabad forralni (ha tovább forraljuk, elfolyósodik).
- Gyakran habarjuk a következő ételeket: gyümölcslevesek, zöldséglevesek, zöldborsó-, krumpli-, zöldbabfőzelék, tárkonyos ételek.
Ételsűrítési technikák 2.: Habarás
Népszerű házi praktikák
-
Ha kezed kátrányfoltos lett, márts egy darab pamutvászont étolajba, s ezzel dörzsölgesd a foltot, majd meleg vízzel most kezet. Kátrányfol...
-
Sok pénzt spórolhatsz, ha nem vásárolsz drága műfogsortisztító-készítményeket, hanem házi praktikákat használsz az álfogak tisztává tételéh...
-
Egyéb címszavak: Sertésmáj, disznómáj, borjúmáj főzése, libamáj elkészítése, pulykamáj, nyúlmáj sütése Nem lesz kemény és keserű a ...
-
Nem feketedik meg főzés közben a krumpli, ha pár csepp ecetet vagy citromlevet adunk a főzővízbe. Ne főzzük sós vízben, mert nehezebben kés...
-
Vásárolj egy tasak Dzsemfixet vagy színtelen, ízesítetlen zselatinport és keverd hozzá a lekvárhoz!
-
Hogyan tüntesd el olcsón és egyszerűen a zsírfoltot, olajfoltot házilag? Zsírfolt eltávolítása textíliából: a foltot öntsd le kevés benzi...
-
Sütőtisztítás otthon is könnyen előállítható csodaszerekkel házilag, olcsón, környezetbarát módon Keverj össze egy csészében 0,5 csés...
-
Szedjük össze az őszi faleveleket, szárítsuk meg, majd morzsoljuk szét. Keverjük össze a virágfölddel. Jó ásványianyag-forrás! Ne dobjuk ...
-
Ha túl édesre sikeredett egy étel, keverj hozzá citromlevet vagy almaecetet, természetesen csak néhány cseppnyit. Ha a sütemény tésztája le...
-
Hozzávalók: 1 liter leveshez vagy krémhez 5 tojássárgája, változó mennyiségű tejtermék (tej, tejföl, tejszín), a recepttől és az ételtől fü...