Ételsűrítési technikák 2.: Habarás


  • Hozzávalók 1 liter leveshez vagy ételhez: 2 evőkanál liszt, 2 dl folyadék. Mindig az adott recept a mérvadó.
  • Elkészítés: a lisztet el kell csomómentesen keverni a folyadékban, ami lehet víz, tej, tejföl, tejszín, húsleves stb. A szelíd forrásban lévő ételhez keverjük és fedő nélkül kb. 5 percig forraljuk.
  • Ez a legegészségesebb sűrítési mód. Liszt helyett étkezési keményítőt is lehet használni, ennek nagy előnye, hogy nem csombékosodik, kevesebb kell belőle, s csak 1-2 percig szabad forralni (ha tovább forraljuk, elfolyósodik).
  • Gyakran habarjuk a következő ételeket: gyümölcslevesek, zöldséglevesek, zöldborsó-, krumpli-, zöldbabfőzelék, tárkonyos ételek.

Népszerű házi praktikák