- Hozzávalók: 50 dkg zöldségenként egy evőkanál zsiradék (vaj, olaj, zsír stb.), folyadék (tej, leves, víz), mindig az adott recept a mérvadó.
- A megtisztított, felaprított zöldségeket a zsiradékon fedő alatt, saját levében, gőzében megpároljuk. Levesszük a fedőt, s zsírjára pirítjuk.
- Szitakanálba tesszük a lisztet és egyenletesen megszórjuk vele a zöldségeket. Összekeverjük a hozzávalókat és pár percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a recept által megadott mennyiségű folyadékkal, s fedő nélkül kb. 10 percig forraljuk.
- Mindig az adott receptben leírt mennyiségeket kell használni.
- A leggyakoribb staubolt ételek: zöldborsóleves, zöldséglevesek, sóskafőzelék, répafőzelék, finomfőzelék, gombamártás stb.
Ételsűrítési technikák 3.: Staubolás (liszttel beszórás)
Népszerű házi praktikák
-
Sok pénzt spórolhatsz, ha nem vásárolsz drága műfogsortisztító-készítményeket, hanem házi praktikákat használsz az álfogak tisztává tételéh...
-
Egyéb címszavak: Sertésmáj, disznómáj, borjúmáj főzése, libamáj elkészítése, pulykamáj, nyúlmáj sütése Nem lesz kemény és keserű a ...
-
Ha kezed kátrányfoltos lett, márts egy darab pamutvászont étolajba, s ezzel dörzsölgesd a foltot, majd meleg vízzel most kezet. Kátrányfol...
-
Hogyan tüntesd el olcsón és egyszerűen a zsírfoltot, olajfoltot házilag? Zsírfolt eltávolítása textíliából: a foltot öntsd le kevés benzi...
-
Bronztárgyak, tisztítása, takarítása környezetbarát módon, költségtakarékosan is történhet házilag. módszer: készíts pasztát 1 dl liszt...
-
Sertéslapocka: főzve, pörköltnek, füstölt húsnak, fasírtoknak, tokánynak Sertésfarok: füstölve, kocsonyába, főzve, néhány levesbe, pörk...
-
Az amarántot több helyen szupergabonaként emlegetik: különlegesen jó a tápértéke, mivel tartalmazza az összes alapvető aminosavat. Mexikó...
-
A zöldpaprikát, pritaminpaprikát, kaliforniai paprikát egyszerűen eltartósíthatjuk télire, ha a hibátlan, egészséges darabokat újságpapírb...