Ételsűrítési technikák 3.: Staubolás (liszttel beszórás)


  • Hozzávalók: 50 dkg zöldségenként egy evőkanál zsiradék (vaj, olaj, zsír stb.), folyadék (tej, leves, víz), mindig az adott recept a mérvadó.
  • A megtisztított, felaprított zöldségeket a zsiradékon fedő alatt, saját levében, gőzében megpároljuk. Levesszük a fedőt, s zsírjára pirítjuk.
  • Szitakanálba tesszük a lisztet és egyenletesen megszórjuk vele a zöldségeket. Összekeverjük a hozzávalókat és pár percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a recept által megadott mennyiségű folyadékkal, s fedő nélkül kb. 10 percig forraljuk.
  • Mindig az adott receptben leírt mennyiségeket kell használni.
  • A leggyakoribb staubolt ételek: zöldborsóleves, zöldséglevesek, sóskafőzelék, répafőzelék, finomfőzelék, gombamártás stb.

Népszerű házi praktikák