- Hozzávalók: 1 liter leveshez vagy krémhez 5 tojássárgája, változó mennyiségű tejtermék (tej, tejföl, tejszín), a recepttől és az ételtől függően
- Elkészítés: a főtt zöldségeket vagy gyümölcsöt pépesítjük, egyneműsítjük, majd a recept szerint ízesítjük. Lehúzzuk a tűzről.
- A tojássárgákhoz keverjük a tejet, a tejfölt vagy a tejszínt. Egy evőkanálnyi forró pépet öntünk hozzá, majd az egészet vékony sugárban a maradék ételbe öntjük.
- Forralni már nem szabad tovább, mert kicsapódik.
- Közvetlenül a tálalás előtt kell elkészíteni.
- Édes és sós krémek, mártások, krémlevesek, könnyű, tápláló sűrítési módja ez.
- A leggyakoribb tojással sűrített ételek: krémlevesek (zöldségből vagy gyümölcsből), madártej, csokoládékrém, vaníliakrém.
Ételsűrítési technikák 4.: Legírozás (tojással és tejtermékkel történő sűrítés)
Népszerű házi praktikák
-
Sok pénzt spórolhatsz, ha nem vásárolsz drága műfogsortisztító-készítményeket, hanem házi praktikákat használsz az álfogak tisztává tételéh...
-
Egyéb címszavak: Sertésmáj, disznómáj, borjúmáj főzése, libamáj elkészítése, pulykamáj, nyúlmáj sütése Nem lesz kemény és keserű a ...
-
A zöldpaprikát, pritaminpaprikát, kaliforniai paprikát egyszerűen eltartósíthatjuk télire, ha a hibátlan, egészséges darabokat újságpapírb...
-
Ha kezed kátrányfoltos lett, márts egy darab pamutvászont étolajba, s ezzel dörzsölgesd a foltot, majd meleg vízzel most kezet. Kátrányfol...
-
A sülendő kacsa alá sose tégy zsiradékot, mert még a legsoványabból is elegendő zsír sül ki, viszont egy kevés vizet mindig önts alá, hog...
-
Időt tudunk spórolni, ha egyszerre nagyobb mennyiségű zöldséget tárolunk a hűtőszekrényben konyhakész állapotban. Pucoljunk meg 1 kg sárga...
-
Amennyiben nagyobb mennyiségű hagymát vettünk, tároljuk száraz, hűvös, de fagypont feletti hőmérsékletű helyen, ahol egyáltalán nem kap fé...
-
Keverj össze 15 dkg kristálycukrot 1 citrom levével. Tedd oda azt lassú tűzön főni egy kislábasban. Folyamatos kevergetés mellett karamell...
-
A fogfájás egyik fő oka a - főleg - finomított és cukros élelmiszerek okozta fokszuvasodás. Amikor a baktériumok a cukrokat a szánkban bon...
-
A húslevesből megmaradt nagyobb húsadagokat (ha nincs kutyánk, macskánk, amelyik elfogyasztaná) sose dobjuk ki. A főtt csirke-, tyúk-, serté...