- Hozzávalók 1 liter leveshez: 2 evőkanál zsiradék (olaj, zsír, margarin, vaj) + 2 ek. liszt + 1 dl víz.Elkészítés: A zsiradékot felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet és kevergetve világosra vagy barnára pirítjuk (mindig a recept a mérvadó!). Lehúzzuk a tűzről a kész rántást, felöntjük HIDEG vízzel és csomómentesre elkeverjük. A szelíd forrásban lévő ételhez szűrjük és fedő nélkül az ételt kb. 10 percig forraljuk.
- A kész rántáshoz gyakran adunk apróra vágott hagymát, fokhagymát, pirospaprikát, köménymagot. Ezeket csak rövid ideig szabad pirítani.
- A paprikát egyetlen másodpercig sem szabad pirítani, mert megkeseríti a az ételt.
- Leggyakrabban rántással készül a krumplileves, palócleves, köménymagos leves, rántott leves, tojásleves, egyes bablevesek, a legtöbb főzelék és a vadasos jellegű ételek.
Ételsűrítési technikák I.: Rántás
Népszerű házi praktikák
-
Sok pénzt spórolhatsz, ha nem vásárolsz drága műfogsortisztító-készítményeket, hanem házi praktikákat használsz az álfogak tisztává tételéh...
-
Ha kezed kátrányfoltos lett, márts egy darab pamutvászont étolajba, s ezzel dörzsölgesd a foltot, majd meleg vízzel most kezet. Kátrányfol...
-
Egyéb címszavak: Sertésmáj, disznómáj, borjúmáj főzése, libamáj elkészítése, pulykamáj, nyúlmáj sütése Nem lesz kemény és keserű a ...
-
Két módszer a rézkilincs és egyéb réztárgyak házilagos, praktikus és környezetbarát megtisztításához, takarításához: módszer: keverj ös...
-
Hogyan tüntesd el olcsón és egyszerűen a zsírfoltot, olajfoltot házilag? Zsírfolt eltávolítása textíliából: a foltot öntsd le kevés benzi...
-
Bronztárgyak, tisztítása, takarítása környezetbarát módon, költségtakarékosan is történhet házilag. módszer: készíts pasztát 1 dl liszt...
-
A linóleum makacs szennyeződéseinek kiszedése "zöld" úton is történhet: Önts 1 dl 10%-os háztartási ecetet egy nagyon forró ...
-
Vásárolj egy tasak Dzsemfixet vagy színtelen, ízesítetlen zselatinport és keverd hozzá a lekvárhoz!
-
Hozzávalók: 1 liter leveshez vagy krémhez 5 tojássárgája, változó mennyiségű tejtermék (tej, tejföl, tejszín), a recepttől és az ételtől fü...
-
Sertéslapocka: főzve, pörköltnek, füstölt húsnak, fasírtoknak, tokánynak Sertésfarok: füstölve, kocsonyába, főzve, néhány levesbe, pörk...